Arabia Raija Uosikkinen seinälautanen Vuodenajat, syystuuli (1949-1962)

Saatavuus: Varastossa

Arviohinta: 20,00 €

Kuvaus

Lisätiedot

Arabia decoration plate (Raija Uosikkinen)
Seasons, Autumn Wind

Vuodenajat -koristelautanen, syksy, syystuuli. Kaksi naista tai tyttöä kovassa tuulessa. Etualalla syyslehdet lentävät tuulen mukana. Sateenvarjo on koetuksessa, kun tytöt taistelevat tuulta vastaan. Taustalla taloja. Lautasesssa oikealla alhaalla nimikirjaimet RU. Seinälautasen toisella puolella Arabian kruunuleima.

Kuvassa 2) näkyy zoomattuna suuren lehden alla oikeassa alakulmassa Raija Uosikkisen RU-nimikirjaimet. Kirjaimet ovat hyvin pienellä.

Kuvassa 3) seinälautasen takaosa. Monessa sarjan lautasessa leima on jo hieman kulunut tai samea. Kruunu on silti tässäkin lautasessa selvästi erotettavissa. Kuvan kruunuleima viittaa valmistusvuosiin 1949-1962 eli käytännössä 1950-lukuun. Numero kuvastaa tuotantoerää.

Raija Uosikkinen suunnitteli 1950-luvulla sarjan kauniita mustavalkoisia koristelautasia, jotka kuvaavat hänen Emilia-tätinsä elämää Amerikassa. Lautasista huokuu glamour ja amerikkalaisen elämäntyylin ihannointi, joka sodanjälkeisessä Suomessa oli valloillaan. Koristelautaset ovat osa Uosikkisen Emilia-sarjan kokonaisuutta, johon kuuluu useita erilaisia astiaosia. Emilia-sarjan rinnalla Uosikkinen suunnitteli myös muita pieniä koristelautasia, joiden tyyli on hyvin samankaltainen. Kaikki pienet koristelautaset sopivat siten hyvin samaan kokoelmaan.

Emiliassa ja koristelautasissa Uosikkinen on onnistunut pysäyttämään menneisyyden hetken upeasti ja sarja onkin arvostettu keräilykohde. 

Valmistusvuosi / production year: 1949-1962 (arvio)
Suunnittelija / designer:  Raija Uosikkinen
Tyyppi / type: Koristelautanen 1. seinälautanen / decorative wall plate
Materiaali / material:
kova fajanssi / hard earthenware
Halkaisija / Width:
9,5 cm
Muuta: Kuparipainokoriste
Paino: 175 g

Arviohinnat / estimated values:
Hyväkuntoinen: 20-25 eur.

Synonyymit
Arabia Emilia, seinälautanen

Lisätiedot

Lisätiedot

Vuosi 1950-luku
Taiteilija Uosikkinen, Raija
Materiaali Ei

Tuotteen asiasanat

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.