Arabia Heljä Liukko-Sundström juhlavati 37 cm Kevät (2012)

Saatavuus: Varastossa

Arviohinta: 299,00 €

Kuvaus

Lisätiedot

Arabia Heljä Liukko-Sundström
Spring, hand made platter 37 cm (2012)
Celebrating Heljä Liukko-Sundström's 50th year as an artist.

Heljä Liukko-Sundströmin 50-vuotisen taiteilijauran juhlavati. Juhlavuoden kunniaksi Arabian taideosastolla valmistettiin taiteilijan kuvittama, neljän vuodenajan rikkautta kuvaava juhlavatien sarja, jonka jokainen esine on käsinvalmistettu uniikkikappale.

Juhlavati-sarja sai alkunsa Arabian taide - osastoyhdistyksen tiloihin ilmestyneistä lautasista. Arabian tehtaalta oli tuotu muutama kappale lautasia, jotka oli tarkoitettu Arabian taideosastoyhdistyksen taiteilijoiden käytettäväksi. Heljä otti yhden kappaleen ja omien sanojensa mukaan koristeli sen huvikseen. Tuolloin oli talvi ja ulkona kova pakkanen ja pimeys, josta Heljälle tuli mieleen kuva ihmisistä lämpi - missä ja valoa hehkuvissa kodeissaan.

Hän halusi siirtää näkemänsä tunnelman lautaselle. Tunne, jonka kylmän talven pimey dessä kulkeva tuntee valoa ja lämpöä nähdessään, on välittömästi aistittavissa Heljän maalauksesta. Se on luon teeltaan hyvin suomalainen ja houkuttelee astumaan maalaukseen sisään – tai ainakin koskemaan sen pintaa. Talvi-lautasesta lähti käyntiin idea tuottaa sarja uniikkiteoksia, jonka jokainen kappale tehdään käsin ja numeroidaan. Heljä teki ensimmäiset uniikkimallit käyttäen aiheinaan neljää vuodenaikaa.

Tämän jälkeen kokenut ja vuosia Arabian taideosaston taiteilijoiden kanssa työskennellyt keraamikko Min-Kyung Jeong Arabian Pro Arte –osastolta työsti kappaleet uniikkimallin mukaisesti. Jokaisen työn hyväksyi taiteilija itse. Heljä haluaa uniikkisarjan lautasista huokuvan ainutlaatuisuuden ja käsillä tekemisen tunteen. Vuodenaika- lautaset tunnistaa Heljän monien muiden uniikkitöiden tapaan siitä, että ne eivät ole lasitettuja.

Valmistamisessa on käytetty kaiverrustekniikkaa, mikä jättää teoksen pinnan hyvin eläväksi. Juhlavateja valmistetaan kaikkiaan 200 numeroitua kappaletta. Lautanen on arvokas keräilyesine Heljän taiteen ystävälle ja hyvin erityinen ja henkilökohtainen lahja keramiikkataidetta arvostavalle.

Teksti on lainattu Arabian tiedotteesta.

Nimi: Vuodenajat: Kevät
Valmistusvuosi / production year:
2012
Suunnittelija / designer: Heljä Liukko-Sundström
Tyyppi / type: vati 37 cm (juhlalautanen)
Koko / size: 37 x 31 cm
Valmistusmaa: Suomi
Tuotantomäärä / production quantity: 200 kpl, numeroitu
Synonyymit: juhlalautanen, juhlavati, seinälautanen

Käsintehty, ei lasitettu.

Arviohinnat / estimated values:
Suositushinta 299 eur.

HELJÄ LIUKKO-SUNDSTRÖM
Professori Heljä Liukko-Sundström (1938) tuli Arabian Taideteolllisuusosastolle vuonna 1962, josta hän siirtyi Taideosastolle vuonna 1967. Heljä on tunnettu sekä keraamikka- ja kuvataiteilijana että tarinankertojana. Hän on saanut monia palkintoja ja kunniamainintoja, joista mainittakoon Illumin taideteollisuuspalkinto, lastenkulttuurin valtiopalkinto, Kultamitali Italiassa, Gualdo Tadinossa ja Pro Finlandia -mitali. Hän vastaanotti professorin arvonimen vuonna 1994.

Lisätiedot

Lisätiedot

Vuosi 2012
Taiteilija Jeong, Min-Kyung, Liukko-Sundström, Heljä
Materiaali Ei

Tuotteen asiasanat

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.