Arabia Heljä Liukko-Sundström kaadin Elämäntie (2015-)

Saatavuus: Varastossa

Arviohinta: 49,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

Arabia Heljä Liukko-Sundström
Heljä's Collection: Road of Life, jug

Heljän Kokoelma: Elämäntie, kaadin

Arabian keraamisissa seinälaatoissa ja kaatimessa kuvataan niitä tunnelmia ja ajatuksia, joita rakkaus lapseen herättää. Suojelusenkeli-kaadin ja kolme seinälaattaa on kuvitettu herkillä tuokiokuvilla, joissa lapsia suojaavat valkoiset enkelin siivet. ”Vastasyntynyt herättää aikuisessa ihmisessä valtavan suojelemisen vaiston. Katsot lasta ja hiljaa sydämessäsi lähetät hänen puolestaan toivomuksen hyvästä elämästä. Ne kauniit ajatuksesi ovat kuin suojelevia enkeleitä lapsen ympärillä.” -Heljä Liukko-Sundström

Professori Heljä Liukko-Sundström on tunnettu keramiikka- ja kuvataiteilija ja rakastettu tarinankertoja. Liukko-Sundström juhli 50-vuotista taiteilijauraansa vuonna 2012, jolloin ilmestyi hänen kuvittamansa ja kirjoittamansa kirja nimeltään ”Sinun pikku enkelisi”. Kaatimen ja kolmen seinälaatan kuvat ovat peräisin tämän kirjan tarinoista.

Arabia lanseeraa keväällä 2015 myös Heljä Liukko-Sundströmin vuosimunan. Uusi vuosimuna ilmestyy vastedes vuosittain. Numeroidut vuosimunat valmistetaan käsin Arabian Pro Arte -osastolla. Vuoden 2015 kuviossa viisi pupua veneilee sinisen tähtitaivaan alla.

HELJÄ LIUKKO-SUNDSTRÖM
Professori Heljä Liukko-Sundström (1938) tuli Arabian Taideteolllisuusosastolle vuonna 1962, josta hän siirtyi Taideosastolle vuonna 1967. Heljä on tunnettu sekä keraamikka- ja kuvataiteilijana että tarinankertojana. Hän on saanut monia palkintoja ja kunniamainintoja, joista mainittakoon Illumin taideteollisuuspalkinto, lastenkulttuurin valtiopalkinto, Kultamitali Italiassa, Gualdo Tadinossa ja Pro Finlandia -mitali. Hän vastaanotti professorin arvonimen vuonna 1994.


Valmistusvuosi / production year: 2015-
Suunnittelija / designer: Heljä Liukko-Sundström
Tyyppi / type: kaadin
Koko / size: 1 litra/litres
Valmistusmaa: Suomi

Arviohinnat / estimated values:
Uusi, tarra: 49,90 (suositushinta vuonna 2015)

Synonyymit:
enkeli, enkelikaadin, enkelikannu, kannu

Lisätiedot

Lisätiedot

Vuosi 2015, Tuotannossa
Taiteilija Liukko-Sundström, Heljä
Materiaali Ei

Tuotteen asiasanat

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.