Iittala Birds by Toikka, Dyynia (2014)

Saatavuus: Varastossa

Arviohinta: 349,00 €

Kuvaus

Lisätiedot

Birds by Toikka Dyynia -lintua on valmistettu 700 kappaleen numeroitu, suljettu sarja. Saatavilla niin kauan kuin tuotetta riittää. Mitat 180x150 mm.

Valmistusvuosi / production year: 2014-2015
Suunnittelija / designer:  Oiva Toikka
Koko / size: 180x150 mm
Väri / colour: keltainen / yellow
Valmistusmaa:
Suomi
Valmistustapa: käsinpuhallettu
Julkaisumäärä: 700 kpl (suljettu sarja eli maksimimäärä)

Arviohinnat / estimated values:

suositushinta 2015: 349 eur.

Oiva Toikka:
Professori Oiva Toikka (s.1931) on suomalaisen lasin suuria persoonia, jonka mielikuvituksellinen, rikas ja rohkea lasitaide poikkeaa pohjoismaisen muotoilun valtavirtauksista. Suomen valtion taiteilijaprofessoriksi vuonna 1993 nimitetty Oiva Toikka on luennoinut ympäri maailmaa. Hänen ansiolistansa on vaikuttava. Taideteollisesta oppilaitoksesta vuonna 1956 keraamikoksi valmistunut Toikka työskenteli muotoilijana Arabiassa vuoteen 1959, jonka jälkeen hän siirtyi kuvaamataidon opettajaksi Sodankylään. Hän aloitti työnsä vakituisena suunnittelijana Nuutajärvellä 1963 ja on siitä lähtien työskennellyt lasin parissa suunnitellen suosituksi tulleita lasisarjoja ja uniikkiteoksia. Hänen taiteellinen toimintansa kattaa myös esim. lavastuksen ja pukusuunnittelun sekä erilaiset tilateokset.

Toikka on voittanut lukuisia arvostettuja palkintoja, mm. Pro Finlandia -mitalin 1980, Kaj Franck -muotoilupalkinnon 1992, Suomi-palkinnon 2000 ja Prins Eugen -palkinnon 2001. Oiva Toikka tunnetaan parhaiten Iittalalle suunnittelemastaan Birds-sarjasta. Käsityönä valmistetut uniikit lasilinnut ovat keräilijöiden intohimon kohteena ympäri maailman. Rakastetuissa lasilinnuissa Toikka yhdistää ehtymättömän mielikuvituksensa perusteelliseen tuntemukseen lasin ominaisuuksista.

Lisätiedot

Lisätiedot

Vuosi 2014
Taiteilija Toikka, Oiva
Materiaali ei saatavilla

Tuotteen asiasanat

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.