Arabia Arctica leikkelevati soikea 29,5 cm (-2015)

Saatavuus: Varastossa

Arviohinta: 41,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

Arabia Arctica leikkelevati, soikea 30,5 cm (2012-2015)

Arabia Arctica
Kun Arabian tehtaalla otettiin käyttöön uudet sähköpolttoiset uunit vuonna 1979, lanseerattiin myös Inkeri Leivon suunnittelema Arctica -astiasto. Uunien tuoman uuden tekniikan myötä tehtaalla siirryttiin fajanssi- ja posliinituotannosta kivitavaramateriaaliin. Tämä mahdollisti Arctica -astiaston suunnittelun muita ajalle tyypillisiä raskaita astioita sirommaksi - kivitavaramateriaali kesti polttoa korkeammassa lämpötilassa, joita astiaston keveys vaati.

Keskeneräisestä kokeilusta suosikiksi
Inkeri Leivo tavoitteli astiastosta keveää, puhdasta ja uuteen tähtäävää ja onnistui tehtävässään. Syntyessään Arcticaa pidettiin keskeneräisenä kokeiluna, sillä ’eihän siinä ollut edes koristeita’. Ehkä juuri ajalle poikkeavan tyylinsä ansiosta Arcticasta tuli hyvin suosittu. Astiastoa on valmistettu 70-luvulta tähän päivään asti. Inkeri Leivon muodonantoa ja perusajatusta suunnittelussaan noudattaen Pentagon Design uudisti Arctica-astiaston.

Sama sirous, valkoisuus ja keveys on onnistuttu säilyttämään myös astiaston uusissa, isommissa osissa, jotka ovat suunniteltu tämän päivän käyttäjää ja 2000-luvun ruokakulttuuria ajatellen. Uudet osat ovat iso syvä lautanen, kulho ja muki. Lisäksi sarjaan tuodaan takaisin valikoimasta aikaisemmin poistunut Inkeri Leivon suunnittelema alkuperäinen kaadin.

Reilun kokoinen syvä lautanen sopii niin rentoon syömiseen arkena kuin näyttäväksi osaksi juhlapöytääkin. Salaatit sekä pasta- ja keittoruoat ovat sopivia ruokia isommalle lautaselle. Se sopii mainiosti myös tarjoiluastiaksi reilun kokonsa puolesta. Pienempi kulho täydentää aamiaiskattausta ja herkutteluhetken jäätelöannoskin näyttää kulhossa vastustamattomalta. Uusista osista iso 0,35-litran kokoinen muki on odotettu täydennys sarjaan ja sopii kahvi-, tee- ja kaakaomukiksi arkeen. Myös nopea keittolounas on nautinto kauniista heleän valkoisesta mukista.

Sarja sisältää mukin lisäksi edelleen myös siron kahvikupin tasseineen, joka herättää nostalgisia tunnelmia ja kuuluu edelleen monissa perhejuhlissa kattaukseen. Arctican on valkoisen värinsä ansioista helppo yhdistää niin värikkäiden astioiden kuin entuudestaan tuttujen Arctica -osien kanssa. Arctica-sarja taipuu hyvin erityylisiin kattauksiin. Arcticalla voi tuoda kattauksiin niin itämaisia, moderneja raikkaan vaaleita kuin hyvin perinteisiäkin tunnelmia.
Lähde: Arabian lehdistötiedote 2012

Lisätiedot

Lisätiedot

Vuosi 2012, 2013, 2014, 2015
Taiteilija Ei henkilöityä suunnittelijaa
Materiaali Ei

Tuotteen asiasanat

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.