Arabian ystävät saivat kuullakseen suru-uutisen vuoden 2015 syksyllä, kun Fiskarsin YT-neuvottelujen jälkeen 130 ihmistä irtisanottiin ja pitkät perinteet omaava, Helsingin Hämeentiellä sijaitseva keramiikkatehdas päätettiin sulkea.

Tämä tietää sitä, että Arabian tuotanto siirtyy pääosin ulkomaille. Arabian Muumituotteita on jo pidemmän aikaa valmistettu pääasiassa Thaimaassa. Viimeinen Made in Finland -merkinnän saanut tuote lienee vuonna 2015 syksyllä lanseerattu talvikausituote Talviuni -muki. Talviunenkaan osalta ei ole tiedossa, onko se valmistettu kokonaan vai osittain Suomessa.

Jos unohdamme valmistusmaan tai emme anna sen häiritä, Muumiastioiden ystäviä ja keräilijöitä hemmotellaan kuitenkin erityisen paljon vuonna 2016.

Jo tammikuussa 2016 lanseerattiin odotettu toinen versio sinisestä Pidä vedet puhtaina (Pidä Ruotsi siistinä, pidä saaristo siistinä) eli Håll vattnet rent -muki. Mukissa Muumipeikko kerää öljyvanasta öljyä. Kaukana taustalla näkyy laiva. Tähän liittyy muuten hauska feissarimoka, sillä tuotetta myyvä Viking Line ehti Facebookissa muistuttaa, että mukissa on punainen laiva. Johon joku kommentoi, että kyseinen punainen laiva on jättänyt öljyvanan :) Julkaisu poistettiin pian, mutta se jäi elämään verkossa.Helmikuussa kauppoihin ilmestyi värikäs Ystävyys -sarja, johon kuuluu kannu, purkki ja kulho. Purkki muistuttaa kovasti samalla teemalla olevaa, jo tuotannosta poistunutta Hurraa! -mukia ja sopiikin sen kanssa kattaukseen erinomaisesti. Kannun ja kulhon tyylistä kuosia ei astioissa ole aiemmin näkynyt. Kaiken kaikkiaan onnistuneen oloinen kuvitus!Maaliskuussa 2016 kauppoihin tulee kaksi uutta kuvitusta jatkuvaan tuotantoon tuotantoon. Settiin kuuluu tuttuun tapaan 19 cm:n matala lautanen sekä kulho. Teemat ovat ensi kertaa Arabian astioissa pääosassa oleva musta Esi-isä sekä joulukuussa 2015 tuotannosta poistuneen Tuu-tikin tilalle uusi violetti Tuu-tikki. Varsinkin Esi-isä on tuntunut herättävän keräilijöissä intoa.

Kesäkausimukissa tullaan näkemään hyvinkin erilainen kuvitus. Mukia on lupa odottaa luultavimmin huhtikuussa. Syksyllä on vuoden 2016 talvikausituotteen aika. Ruotsin puolelta onkin jo tullut julki kuvia, jotka kertovat uuden sarjan nimeksi Midsommar. Suoraan käännettynä tämä tarkoittaisi keskikesää tai juhannusta. Luultavimmin sarjan suomenkielinen nimi tuleekin olemaan Juhannus.

Kulhosta ei ole ollut nähtävissä tuotekuvaa, joten on mahdollista, että kesäkausikulhoja ei enää valmisteta. Sen sijaan lanseerausuutuuksiin kuuluu ensimmäistä kertaa 19 cm:n kesäkausilautanen.Muita odotettavia lanseerauksia ovat kaksi matalaa keräilylautasta neljän jo ilmestyneen jatkoksi. Näiden aihetta ei vielä helmikuussa 2016 ole tiedossa, mutta edellisestä setistä Joulutervehdys ja Vihreä sarjakuva voisi päätellä, että seuraavaksi nähdään ainakin Roosa sarjakuva. Kaiken kaikkiaan keräilylautasia tehdään kunnianhimoiset 19 erilaista tulevien vuosien aikana!

Muumipuu-seinälaatta saanee lisäosia. Sarjan viimeiset osat julkaistaan vuonna 2017.

Kaiken kaikkiaan siis hyvin runsas lanseerausvuosi on meneillään Arabialla Muumien osalta.

Kokoelmat.fi listaa kaikki uudet tuotteet ja tiedossa on myös valokuvia uutuuksista.

Tiedotamme uutuuksista myös Facebook-sivuilla: facebook.com/muumitaivas.